De flaptekst van

Retour Bangkok

, het romandebuut van Michiel Heijungs, belooft veel goeds: een spannend verhaal over drugsmokkel met een goede dosis humor en zelfs wat romantiek. Helaas maakt de roman deze hoge verwachtingen niet helemaal waar.


Retour Bangkok

is het verhaal van een Nederlandse drugsdealer die in de jaren ’80 een rol speelt bij het naar Nederland smokkelen van een grote partij wiet. Hij noemt zichzelf afwisselend Robert, John en Paul. Het overgrote deel van het boek speelt zich af in Thailand, van waar de drugs naar Nederland verscheept zal worden. De hoofdpersoon heeft een groot geldbedrag naar Thailand gesmokkeld, welk gebruikt zal worden om de kapitein te betalen, en de bedoeling is dat hij slechts korte tijd in Thailand zal verblijven. Zijn verblijf wordt echter met onbepaalde tijd verlengd wanneer de kapitein een ongeluk krijgt en er een nieuwe manier gevonden moet worden om de drugs in Nederland te krijgen. In afwachting van instructies, begeeft de hoofdpersoon zich in het schimmige nachtleven van Thailand.