Stel je voor, alles buiten de deur is een woestijn, een droge, hete en zeer gevaarlijke woestijn met dodelijke, alles verwoestende, stormen van energie. En daarna, wildernis, diepe ontoegankelijke wildernis waar wilde stammen en dieren leven. Dit is het leven van Aria, Aria woont in een koepel, de laatste beleefbare plaatsen op aarde.

Als een aetherstorm een servicekoepel beschadigd komt een van haar vrienden op het idee om “even een kijkje te nemen”, dus breken ze in in de koepel, waar er daarna het idee ontstaan om een vuur te maken, een dom en gevaarlijk idee, want het bos in de koepel vliegt in brand en Aria word ontvoerd door een wildling van buiten.

Met de wildling gaat Aria op reis waarop het tweetal wordt belaagd door vele gevaren, een kannibalistische stam waarvan blijkt dat de wildling hun leider heeft vermoord, soldaten uit de koepel, chaos zodra ze de bewoonde wereld weer bereikt, en de niet aflatende aetherstormen die de reis geheel tot een einde kunnen brengen…

Ik vind

Een wereld zonder hemel

een heel leuk boek, ik houd van distopian en apocalyptische onderwerpen en dit boek valt daar zeker onder. Elk hoofdstuk is geschreven uit een verschillend perspectief, maar dit werkt niet zoals in sommige andere boeken verwarrend, maar eerder verhelderend omdat je te weten komt wat de zeer verschillende personages denken. En die denken heel verschillend: “Julie zijn moordenaars. Ziekelijk. Kannibalen. “

Ik vind wel dat het verhaal aan einde een beetje te snel gaat, alsof de schrijver het zat is of niet meer kan wachten om het boek uit te laten geven, dit is ene “fout” die ik kon vinden, daarnaast is de sticker: ”Voor de fans van

De Hongerspelen

” een beetje misleidend. Ik vind dit boek zeker niet op

De Hongerspelen

lijken, en dat ik dan fan ben van

De Hongerspelen

en ook dit boek leuk vind is denk ik meer geluk dan wijsheid. Op deze twee kleine aanmerkingen na is het boek zeer goed, het is soepel geschreven en lekker om te lezen. Ik zou het boek dan ook zeker aanbevelen aan iedereen die van deze soort boeken houdt en ook zeker aan de mensen die daar niet van houden, want dit boek is volgens mij voor iedereen.

De recensie is geschreven door Onno Dijkhuis, 15 jaar, scholier van het Corderius College te Amersfoort

Een wereld zonder hemel / Veronica Rossi / vertaald door Fanneke Cnossen / Uitgeverij De Boekerij / 2012 / 320 pag. / ISBN 9789022559475