Na het lezen van deel 2 uit de serie

De Vallei

van Krystyna Kuhn was ik niet erg enthousiast meer over de serie. Toch kon ik het niet laten om

De Storm

, deel drie, mee naar huis te nemen voor het weekend toen het in de bibliotheek binnenkwam. Waarom kan ik niet precies zeggen of het moet zijn dat een boek over een sneeuwstorm me bij de tropische temperaturen buiten zeer aanlokkelijk voor kwam.

In

De Storm

is het hartje winter en vanwege de aankomende feestdagen hebben de leerlingen vrij. Chris wil met zijn vriendin Julia een romantisch weekend in Vancouver doorbrengen. Ondanks dat de zwaarste sneeuwstorm allertijden op komst is gaan Chris, Julia en de andere van de vriendenclub toch op pad. Ze zijn nog niet al te ver van Grace Collega als Chris door zijn roekeloze rijgedrag de auto total loss rijdt wanneer hij uitwijkt voor een zwarte hond middenop de weg. In de sneeuwstorm die nog steeds in kracht toe neemt, ploeteren de vrienden terug naar Grace College.

Eenmaal daar aangekomen, blijkt een van de bewakers van de school vermist te zijn. Zijn collega vermoed dat hij ergens een dutje ligt te doen en gaat naar hem op zoek. Vinden doet hij hem niet. Chris vindt de bewaker wel en die is vermoord. Maar door wie? Want buiten de bewakers en de vriendengroep is er niemand op Grace College.

Een tweede verhaallijn gaat over Debbie. Zij heeft iets gezien door het raam van Grace College toen ze terug kwamen na het auto-ongeluk. Wat ze gezien heeft, heeft haar zo geschokt dat ze zich nog vreemder gedraagt dan normaal.

Gooi in deze mix nog een oude film over de studenten die jaren geleden verdwenen van Grace College en een bewaker die met Chris vriendin loopt te flirten en je hebt een paar uurtjes leesplezier.

Dit deel is nog steeds niet heel erg geloofwaardig, dus zoek je een thriller met een gecompiceerd plot en goed uitgediepte personages dan moet je dit boek misschien maar laten liggen. Ben je op zoek naar een paar uurtjes griezelen en een verhaal dat heel vlot wegleest, moet je meteen beginnen.

Nu ik alle drie de delen van

De Vallei

gelezen heb, is mijn oordeel toch positief. Deel 1 en 3 zijn het sterkst qua plot en spanning. Door deel 2 moet je gewoon even heen omdat er aanwijzingen in voorkomen die het mysterie van de groep studenten die jaren geleden verdwenen is wat dichter naar een ontknoping brengen. Het is lekker vlot leesvoer dat je een paar uurtjes in zijn greep houdt. De schrijfstijl en de personen zijn hier en daar wat clichématig, soms moet je een beetje goedgelovig zijn, maar de sfeertekeningen zijn erg sterk en geven het verhaal de perfecte feel. Heel slim is er een open eind geschreven in

De Storm

, dus … komt er toch nog een vierde deel in deze serie? Ja hoor, dat gaat er komen!