Twee zusters, Holly en Heather, hebben een sterke en een goede band met elkaar. Ze delen elk geheim wat ze hebben en ruzie hebben ze bijna nooit. Maar dan begint Heather zich vreemd te gedragen. Van een meisje dat zich volwassen probeert te gedragen, verandert haar gedrag opeens in dat van een meisje van tien. Haar humeur verschilt om de paar minuten en sommige dagen kijkt ze depressief voor zich uit. Als Holly een volwassen vrouw is, keert ze terug naar haar oude huis waar ze zoveel herinneringen heeft opgedaan en denkt terug aan haar zus Heather. Ze denkt aan de brieven die ze naar elkaar stuurden en bedenkt zich of ze het niet eerder moest weten, of het haar niet eerder had moeten opvallen. Ze duikt terug naar het verleden en denkt terug aan de angstige, verdrietige en moeilijke tijd die haar zus heeft moeten doorstaan.


Twee zusters

is een goed en sterk verhaal. Het is een makkelijk boek om te lezen, het begin is nog een beetje lastig te begrijpen, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe duidelijker het wordt. Als je het boek leest, leef je mee met de personages in het boek. Zo wordt Heather later in het verhaal opgenomen in een inrichting en je kan je erg goed voorstellen dat Holly een moeilijke tijd doormaakt en Heather dagenlang angstig is.

Als je bent begonnen in het boek, is het erg verleidelijk het direct uit te lezen. Vooral omdat het verhaal zo makkelijk en duidelijk geschreven is, vliegen de bladzijdes voorbij. Ook blijft het verhaal erg spannend, leuk en interessant tot het eind. Dit boek heeft mij erg aan het denken gezet. Ik stond er vooral bij stil dat verhalen zoals het verhaal

Twee zusters

echt gebeuren. Ik vond het erg realistisch weergegeven en dacht er toch wel even over na dat er mensen zijn die dit echt in het dagelijks leven meemaken. Juist omdat het zo’n realistisch boek was, vond ik het erg leuk om het te lezen. De ervaringen die Holly opdoet door haar zus Heather komen erg duidelijk naar voren.

Twee zusters

is een goed en leuk boek. Omdat het zo dun is wil ik hem adviseren te proberen!

Deze recensie is geschreven door Kayleigh Blok, leerling aan het Blase Pascal College te Zaandam

Twee zusters / Inez van Dullemen / Uitgeverij De Bezige Bij / 2012 / 196 pag. / ISBN 9789023469896