Deze 12-delige serie is geschreven door Sara Shepard en begint bij een flashback. In deze flashback zie je het laatste moment van Spencer Hastings, Hanna Marin, Emily Fields en Aria Montgomory met Alison DiLaurentis die ondertussen al bijna drie jaar geleden verdwenen is. Zij was het bij iedereen populaire meisje dat hen had uitgekozen om bij haar kliekje te horen. Alles ging goed tot de zomer na de 7e graad. Alison, oftewel Ali, begon afstandelijker te worden tegenover haar vriendinnen en tegen het einde van de zomer verdween ze. 3 jaar gaan voorbij en de 4 overgebleven vriendinnen groeien uit elkaar tot ze e-mails, briefjes en sms’jes van iemand, A genaamd, krijgen. In deze berichten staan bedreigingen om geheimen door te vertellen die alleen Ali kon weten, waardoor ze concluderen dat ze van haar komen. Ondertussen krijgen de vriendinnen meer en meer geheimen die ze aan niemand kunnen vertellen, zo steelt Spencer het lief van haar zus, wordt Emily verliefd op een nieuw meisje in school, begint Aria een romance met haar leerkracht en heeft Hanna zo haar trucjes om mager te blijven. Maar A ontdekt al hun geheimen waardoor de vriendinnen proberen uit te zoeken wie A is. Dit leidt tot meer geheimen, maar ook tot meer schokkende feiten die onthuld worden. En onthoud: Nothing is as it seems.

Deze spannende meidenserie wil je in één keer uitlezen, het is zeer mysterieus geschreven. Je weet veel geheimen, maar er zijn er nog meer die ook voor jouw nog een raadsel zijn. Elk hoofdstuk wissel je van personage, zo stap je in de voetsporen van Aria, Spencer, Emily en Hanna. Dankzij de verschillende karakters zie je alles vanuit meerdere perspectieven. Voorlopig zijn er al 10 boeken in het Engels en op dit moment 6 boeken in het Nederlands uitgegeven. Bij het 4e boek krijg je een einde, maar zodra je de 5e begint te lezen verandert alles, niks is nog zoals het was en alles wat je dacht te weten krijgt een ander beeld. Er bestaat ook een gelijknamige televisieserie, die zeker de moeite waard is om te zien.Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, 15 jaar, leerling aan het Pius X College te Tessenderlo.

Pretty Little Liars – Al is de leugen nog zo snel / Sarah Shepard / vertaald door Sabine Mutsaers / Uitgeverij The House of Books / 2011 / 384 pag. / ISBN 9789044330540 (deel 7 wordt verwacht in augustus 2012)