In het begin was er… Bob. En Bob had het voorrecht om de aarde te scheppen. Hij schiep de vlinders, vogels en vissen. En natuurlijk de mens. Na zes dagen was hij klaar. Toen moest hij de aarde met al zijn creaties gaan sturen. Iets waar Bob niet zo veel zin in had omdat hij liever andere dingen deed. Dingen die een normale puber jongen ook zou doen, zoals achter de meisjes aan zitten en iedere dag uitslapen. Helaas heeft dat wel desastreuze gevolgen voor de wereld want die vraagt zijn aandacht. En iedere keer als Bob´s hart weer is gebroken merkt de hele wereld dat.

In het nieuwste boek van Meg Rosoff speelt een vervelende egoïstische jongen God. Met heel veel humor beschrijft Rosoff hoe het komt dat de wereld soms zo vreselijk is, dit is namelijk de schuld van de puberale Bob. Bob is de meest onverantwoordelijke God die er maar kan zijn. Door dat het een puber is zijn veel dingen goed herkenbaar, zoals het lang willen uitslapen en de jacht op een meisje. Gelukkig heeft Bob ook een hulpje, die oudere en wijzere meneer B. Meneer B zorgt er voor dat alles nog enigszins in goede banen loopt op de wereld. Bob en meneer B zijn elkaars tegenpolen waardoor er een leuk en grappig contrast ontstaat. Bob is de vervelende onhandelbare puber en meneer B is de vader die eigenlijk niet zo goed weet hoe hij hier mee om moet gaan. Echte grote problemen ontstaan pas als Bob verliefd wordt op Lucy, het mooiste meisje van de wereld. De ene natuurramp na de andere volgt.

Rosoff heeft flink haar fantasie gebruikt in dit boek. Zo is er het huisdier van Bob, de Eck. Eck is een stuntelig maar slim beestje dat altijd wil eten. In lastige situaties zit hij er altijd precies tussen en doet hij graag meneer B en Bob na. Ook naast de Eck zijn er nog enkele andere opvallende figuren die het boek origineler maken. Bob komt namelijk uit het universum, waar ergens een plaats is waar wordt bepaald wie van welke planeet God wordt. De figuren daar vandaan kunnen van gedaante wisselen maar hebben wel menselijke trekjes. Zo is er de moeder van Bob die iets te graag gokt en te veel drinkt met haar vrienden, vaak met vreselijke gevolgen.

Rosoff heeft met In het begin was er… Bob een totaal ander boek geschreven dan haar vorige boeken. Waar haar vorige boeken realistisch en wat serieuzer waren gaat ze in dit boek helemaal los. En dat pakt zeer goed uit want het is een vrolijke en komisch boek geworden.