Myrna’s vader ligt in het ziekenhuis met hartproblemen, ze is gedumpt door haar vriendinnen en het gaat ook niet zo lekker tussen haar en Michiel. Dan komt Yona met het nieuws dat ze een feest geeft ’s avonds. Myrna wil eerst niet gaan omdat ze zich schuldig voelt tegenover haar vader, maar uiteindelijk gaat ze toch wel om alles even te vergeten. Het is een feest met veel sterke drank en drugs. Alles gaat goed tot het moment dat ze truth or dare gaan spelen.

Het is een makkelijk te lezen boek, ik had hem in een paar uur uit. Het verhaal zelf is niet zo bijzonder. Je leert de hoofdpersoon, Myrna, niet zo goed kennen hierdoor is het moeilijk om je goed in te leven in haar situatie. Ik vind het altijd erg fijn om de hoofdpersoon goed te leren kennen, dan kan je echt meeleven met het leven van die persoon. En Myrna is erg op zichzelf en praat niet graag met mensen over haar problemen, maar op de momenten dat het verhaal vanuit haar is geschreven leer je haar ook niet goed kennen dat is jammer. De afloop van het verhaal is niet verrassend, vanaf het begin weet je dat het slecht afloopt. Wat wel weer leuks, want je kan op de site van Lydia Rood je eigen einde kan schrijven als je het niet eens bent met haar einde. Dit lijkt een beetje op Lover of Loser van Carry Slee, want daar kan je ook kiezen tussen verschillende einden en zo je eigen eind kiezen.

De onderwerpen die in het boek voorkomen zijn ook niet vernieuwend; relatieproblemen, drugs, alcohol en homoseksualiteit. Er zijn veel meer boeken met deze onderwerpen en ik vind niet dat dit boek iets toevoegt aan de andere boeken die ik gelezen heb met deze onderwerpen. Wat heel leuk gedaan is, is dat het verhaal vanuit verschillende personen wordt beschreven. Hierdoor beleef je het feest en alles er omheen vanuit verschillende perspectieven.

Ik vind Engel de meest interessante persoon, hij is de beste vriendin van Yona. Engel is verliefd op Michiel en hoopt dat hij hem op Yona’s feest kan versieren. Maar Michiel heeft al verkering met Myrna dus dat is een moeilijke situatie. Nad zit in bijna de zelfde situatie alleen is zij verliefd op haar beste vriendin Kat. Kat is alleen niet verliefd op haar. Taco is ook erg interessant, hij is de nerd van de klas en niemand is echt vrienden met hem. Hij let erg goed op iedereen en weet veel over alle klasgenoten. Via hem leer je een aantal mensen iets beter kennen. Taco is verliefd op Myrna en hoopt haar te kunnen versieren op het feest en af te pakken van Michiel.

Deze recensie is geschreven door Rielke Le Mair, studente uit Berkhout

Feest / Lydia Rood / Uitgeverij Leopold / 2011 / 174 pag. / ISBN 9789025858414