Er worden momenteel veel goede jeugdboeken geschreven, maar dit boek steekt daar nog bovenuit en heeft alles in zich om tot jeugdklassieker te worden benoemd. Miles, een jongen van vijftien wil meer uit het leven halen en gaat op zoek naar  ‘het grote misschien’. Hij besluit naar een kostschool voor hoogbegaafde kinderen te gaan, en krijgt daar zijn eerste vrienden, zijn eerste vriendin, drinkt er voor het eerst alcohol en rookt er zijn eerste sigaret. Hij vindt ‘het grote misschien’ er ook, maar dit roept bij Miles en zijn beste vriend alleen nog maar meer vragen op. In de loop van het boek worden in ieder geval een aantal vragen beantwoord. ‘Het grote misschien’ is een boek over de zin van het leven, maar ook over vriendschap en een pleidooi voor eigenzinnigheid. Dit klinkt allemaal heel zwaar, maar het is absoluut ook een komisch boek, integer en inspirerend.

Een boek voor iedereen die bereid is zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Een boek dat je bijblijft!