Benny heeft het weer gedaan! Zijn boek ‘Negen open armen’ won in 2005 een Gouden Zoen. Het los te lezen vervolg op dit prachtboek is nu dan eindelijk verschenen. Fing en haar zusjes zijn wat ouder geworden en hoewel het gezin weinig geld heeft zijn ze gelukkig met wat ze wél hebben. Het is 1938/39, de Tweede Wereldoorlog komt eraan en hoewel de dreiging duidelijk is heeft het dan nog weinig invloed op hun dagelijkse leven. Toch ziet de goede lezer wel degelijk dat er politiek het een en ander aan het veranderen is.

De zussen merken dat de toekomst er toch anders uitziet dan dat ze tot voor kort gedroomd hebben. Fing gaat als een soort oppas werken bij de rijkste familie van de stad. Ze lijkt een makkelijk baantje te hebben, maar dat valt toch wel tegen. Als de oorlog echt uitbreekt en de maatregelen van de Duitse bezetters strenger worden brokkelt de hechte samenleving in het kleine Limburgse stadje steeds verder af. Wie kun je nog wel vertrouwen en wie niet?

‘De hemel van Heivisj’ gaat over het dagelijkse reilen en zeilen van een hecht gezin dat in een korte tijd veel te verwerken krijgt. Ik heb er als lezer van genoten mee te mogen leven met het grote én van het kleine leed van Fing en haar familie. Het verhaal eindigt in 1943. De oorlog is dan nog niet afgelopen… en het verhaal van Fing dus ook niet? Misschien krijgen we over vijf jaar weer een juweeltje van Benny…